Mød mediernes frontløbere

Kom med indenfor hos Danmarks mest innovative og inspirerende medieprojekter og oplev de nyeste tendenser på tæt hold. På tre effektive dage udforsker vi nytænkningen i medieverdenen. Vi stiller nysgerrige og kritiske spørgsmål og bagefter reflekterer vi over, hvad der er værd at tage med hjem



Kursusdage: 5-7. maj 2025

Hvilke tendenser rykker hos medierne?

Hvordan ser fremtidens journalistik ud?

Hvor kommer pengene fra?

Kort sagt: hvor er medierne på vej hen?

Dette kursus stiller de store spørgsmål og finder de konkrete svar hos menneskerne bag Danmarks mest innovative medieprojekter. På tre effektive dage udforsker vi innovationen i den københavnske medieverden. Vi stiller nysgerrige og kritiske spørgsmål og sammen reflekterer vi over, hvordan vi kan bruge innovationen og inspirationen, når vi kommer hjem.

Kurset tager udgangspunkt i de medietendenser, som både globalt og lokalt betyder allermest i disse år. Men i stedet for at vende blikket væk fra Danmark, bliver vi klogere på, hvordan de dominerende medietrends oversættes til danske forhold.

Undervejs mellem de mange spændende mediebesøg reflekterer vi over de nye input, og vores fokus er hele tiden, hvordan vi kan udnytte vores nye viden, indsigt og inspiration, når vi kommer tilbage til det daglige arbejde. Hvad virker? Hvordan lykkedes det? Og hvad kiksede?

Her kommer vi på besøg

Programmet har to grundlæggende spor: Brugere og AI.

Lige nu ser programmet således ud (med forbehold for ændringer):

Zetland

Zetland fylder ni år og er inde i voldsom vækst i både Danmark og i udlandet. Det er også temaet for vores besøg, som også kommer til at handle om brugerinddragelse og ambassadørkampagner.

Vi møder direktør Tav Klitgaard og vækstchef Sebastian Winther

Aller

Aller er som de fleste store mediehuse dybt optaget af at udvikle den AI-strategi, der bedst varetager mediehusets mission. Som et led i det, har Aller netop indgået i et strategisk samarbejde med Google og Financial Times Strategies.

TV2

Hvad sker der på AI-scenen lige nu, og hvor er vi på vej hen?

Bo Bergstedt er TV2's strateg på AI-området og formentlig landets mest indsigtsfulde AI-ekspert. Han har fingeren på pulsen og masser af omtanker om etik, afhængighed og ny kultur.

Politiken

Politikens digitale direktør Troels Behrendt Jørgensen og datachef Mikkel Davidsen demonstrerer, hvordan helt nye AI-redskaber blandt andet giver indsigter i de stemninger journalistikken skaber (sentimentanalyse) og hvordan kønsbalance blandt kilder er.

Verdens Bedste Nyheder

Hvor går de nyhedstrætte hen, når de forlader de etablerede medier? Faktisk til Verdens Bedste Nyheder. Her tilbyder den konstruktive journalistik nemlig empowerment til læserne i modsætning til den handlingslammelse, mange nyhedstrætte fortæller, at de ofte efterlades med som mediebrugere.

Vi besøger chefredaktør Sophie Rytter Skjoldager

JP/Politikens Hus

Tore Rich, product manager for JP/Politikens Hus brug af generativ AI, tager os med ind under kølerhjelmen på multiværktøjet MAGNA, som alle journalister på koncernens medier kan bruge i deres dagligdag.

Olfi

Peter Ernstved er den iltre stifter af forsvarsmediet Olfi, som fandt et tomrum i medieverden og udvidede det med maksimal styrke og talent.

Hvordan starter man sit eget, hvordan kan man lave startups i den eksisterende organisation, og hvad kan andre lære af Olfi?

Gravercentret

Bruno Ingemann fra Gravercentret kigger forbi vores lokale i Kødbyen og fortæller om centrets nytænkende assistance til medier, der har brug for ekstra undersøgende kræfter.

Kristeligt Dagblad

Hvordan skaber man engagement og fortrolige rum i journalistikken?

På Kristeligt Dagblad får vi tre forskellige vinkler på læserinddragelse:

Maja Funch fortæller, hvordan 100 læsere delte personlige beretninger og historier fra fortiden, Frederik Meldgaard Lauridsen deler erfaringer fra podcasten Sørine & Livskraften, der har fået brugerne til selv at henvendes sig med personlige historier, og Evander Pedersen giver indblik i, hvordan et nichemedie som Kristeligt Dagblad generelt bygger relationer med sine læsere.

TV2 Kosmopol

TV 2 Kosmopol har gjort inddragelse af befolkningen til en central del af journalistikken gennem konceptet "Spørg Os". Her er borgerne ikke blot kilder, men aktive partnere, der inspirerer til kritiske og løsningsorienterede undersøgelser af livet i hovedstadsområdet.

Resultatet er journalistik, der både er original, relevant og tæt på brugernes hverdag.

Vi møder Nanna Holst, der er redaktør for inddragelse og dialog.

Dagbladet Information

Dagbladet Information har i de senere år været dygtige til at udvikle alternative indtægtskilder. Det gælder blandt andet bevillinger fra fonde til konkrete journalistiske projekter og journalistik, der både pakkes ind som podcast og bøger.

Vi møder udviklingsdirektør Rasmus Øhlenschlæger Madsen og måske adm. direktør Stine Carsten Kendahl.

Berlingske Media

Berlingske er formentlig det medie i Danmark, der arbejder mest systematisk med brugerbehov. Ved at tilpasse journalistikken efter de brugerbehov, der fungerer bedst for brugerne, kan journalisterne skrive færre historier og alligevel få større impact.

Strategien betyder ikke, at der er nyheder, der ikke bringes, men at der arbejdes systematisk med, hvordan man bringer nyhederne.

Vi møder Lars K. Jensen, der er manden bag udrulning af brugerbehov i Berlingske Media.

Tendenser

Når vi mødes første dag sætter Jan Birkemose, stifter af Medietrends.dk, scenen med oplæg om internationale medietendenser og de nyeste tanker og ideer i branchen

Sagt om kurset af tidligere kursister:

 “Det var et supergodt, relevant og meget inspirerende program næsten uden spildtid. Det er godt gået.” 

 “De tre dage var yderst inspirerende og var enormt godt afviklet.” 

 ” Et meget inspirerende, lærerigt og spændende kursus med mange gode oplæg” 

 “Super kursus med masser af inspiration” 

 “Alle i branchen kunne have godt af den luksus, det er at gå fra medie til medie og høre om deres nyeste tiltag. Fedt og tak!” 

Hvem er du?

Kurset er målrettet til redaktionelle medarbejdere og ledere, der ønsker inspiration og overblik over den hidsige udvikling i medieverdenen. Arbejder du med kommunikation kan du også have glæde af indblik i mediernes kurs ind i fremtiden. 

Sådan gør vi

Kurset ledes af Jan Birkemose, der er stifter af Medietrends.dk og som i det daglige arbejder med udvikling og innovation i mediebranchen. 

Hver dag indeholder tre til fire besøg på spændende medieprojekter.

Mellem de mange besøg reflekterer vi i fællesskab over de nye ideer og tanker. 

På andendagen fortsætter vi med fælles refleksion om aftenen og besøg af en særlig gæst. 

Den første dag begynder vi klokken 10, men ellers er det fra 9 til cirka 16 hver dag. 

Efter kurset fastholder vi vores nye netværk i en Facebookgruppe 

Det får du ud af kurset

Du får et sikkert overblik over de helt aktuelle medietendenser og et kompetent indblik i, hvordan tendenserne håndteres i dansk kontekst. De mange inputs er inspirerende vitaminer til dit arbejde, og vi har i fællesskab drøftet, hvordan de bedste ideer kan omsættes til din virkelighed. 

Pris

Kurset koster 13.000 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 3.900 kroner i støtte.

Prisen omfatter

Prisen inkluderer kaffe, vand, frugt, slik og frokost hver dag.

Hvis du skal bo på hotel i København, skal du selv sørge for det.

Tilmelding

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 3.900 kroner i støtte. Men det kræver, at du tilmelder dig via Mediernes Efteruddannelse.


Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af Pressens Uddannelsesfond, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends.

Hvor og hvornår?

 Kurset varer tre dage og foregår mange forskellige steder i KBH. Vi mødes første dag i Soho i Kødbyen.

Kursusdage: 5-7. maj 2025

Afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Medietrends Pro

KURSER
NETVÆRK
WEBINARER

VIDEN

KLIK FOR AT SE ALT DET ANDET